25 Aralık 2011

BIRDY......

D&R dan aldığım bir kitap. Yazarı Wıllıam Wharton. İlk kez Türkçeye çevrilmiş bir kitap. Bir kuşadamın hikayesi. Açıkçası kitabın konusunu okuduğumda çok etkilenmiştim,fakat aradığımı bulamadım. Tabi bir kitapsever olarak en kötü kitabı bile okurum,mutlaka alabileceğim bişey vardır diye düşünürüm. Sırf bu yüzden kitabı bitirdim:) 


Hani bazı filmleri seyrederiz keşke bunun kitabıda olsa deriz. Bu kitapta tam tersi keşke filmi olsa dediğim bir kitap. Yani bırdy ve arkadaşı var kitapta.İki farklı kişinin ağzından yazılmış. Arkadaşı Bırdy i yıllar sonra hastanede ziyaret ediyor ve sürekli eskiden birlikte yaptıklarından bahsediyor ki bazı şeyleri hatırlasın istiyor. Bu kısımları çok güzel akıcı. Fakat Bırdy kendi baktığı kuşları,onların hayatlarını,yuvalarını anlatırken o kadar çok irdeliyor ayrıntıya iniyor ki ben bile bunalıyorum:)) Ben bile dememin sebebi çok ayrıntıcı,bıdı bıdıcı olduğum için :)) Bu ayrıntılar bana bile fazla geldi. 

Bu kitaptan sonra daha basit,beynimi yormayacak bir kitap seçtim. Biraz korku yüklü sanırım kitap,ama akıcı olduğu kesin. Bitirince onuda burda bulabilirsiniz:)


8 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili deep beauty bu kitabın filmi var ben seyrettim hem de tv de yalnız bir 18-20 yıl kadar olmuş olabilir eski film sitelerinde belki bulabilirsiniz sevgiler berna dolgun

özge dedi ki...

berna,çok teşekkürler bilgi için,belki bulurum filmi,gerçekten filmini izlemeyi isterim:)

Back to Black dedi ki...

bazı kitapların filmi de çok büyük hayal kırıklığı oluyor (bknz: inci küpeli kız:) kitaplar hakkındaki yazılarını da büyük ilgiyle takip ediyorum :)

j.d. dedi ki...

Bu kitapta çok aklım kalmıştı, almadığıma pişman olmuştum hatta..tüm pişmanlığımı alıp götürdün kuzum ^^

Unknown dedi ki...

Özge'cim bu benim de ikilemine düştüğüm bir şey oluyor kitabı sonuna kadar bitirmesem aklımda kalıyor bitirsem yoruluyorum ve o vakti daha keyif alacağım bir şeye harcasaydım keşke diyorum. En azından bize faydası oldu ben bu kitabın filmini tercih ederim bu posttan sonra ;)


BeTwin Us

özge dedi ki...

pınarcım,aslında bende kitapların anlatımını daha çok seviyorum, bende taş meclisi ve angelanın küllerinde aynı durumu yaşamıştım,filmleri tam bir hayal kırıklığıydı:(

j.d,alma tatlım,iyiki almamışsın yazmam bir işe yatramış bak sevindim:)

betwin us,kesinlikle aynı şekildeyim işte bendefaydalı olduysam ne mutlu gerçekten kitabı okumam işe yaramış oldu:)

sevda s. dedi ki...

Anlaşılan bana göre de değilmiş, en azından bu ara :) Bana da akıcı kolay okunan kitaplar lazım.

özge dedi ki...

sevdacım,kesinlikle öyle ben kuşatma diye bir kitaba başladım şimdilik daha sürükleyici:)