23 Ocak 2011

Bitki Çayları...

Yıllardır bitki çayı hastası olduğum halde blogumda hiç bahsetmediğimin sonunda farkına vardım:) Vee son 1 aydır gözdem olan 2 bitki çayından söz etmek istedim. Bundan sonra sevdiğim bitki çaylarına daha çok ağırlık vermeyi düşünüyorum. Çünkü her gün tüketiyorum,yeni lezzetler tatmaya bayılıyorum ve ayrılmaz bir parçam bu çaylar:)

Gelelim 2 yeni gözdeme:) Öncelikle Bağdat Baharat Çayından bahsedicem. Yazın bu çayı içebileceğimi sanmıyorum. Belki firmada sadece kış için üretiyordur. Çünkü adı üstünde baharat çayı.Çok yoğun bir kokusu ve tadı var. Kışın enerji verdiğini ve soğuk algınlığını önlediğini düşünüyorum.Geçenlerde soğukta içtim ve resmen burnum aktı:) Çok başarılı bir çay.İçinizi ısıtıyor. 
İçindekiler : Tarçın, Rezene,Zencefil,Karanfil,Karabiber,Yenibahar, Kakule,Böğürtlen yaprağı, Portakal kabuğu, Portakal - Tarçın Aroması...

Diğer çay ise,tam adına uygun mistik bir çay. Ben yogayı,tütsüleri çok sevdiğim için bu çaya aşık oldum. Özellikle tütsü yakarken bu çayı içmeyi çok seviyorum. Değişik bir lezzeti var. Denemenizi tavsiye ederim. Fakat mistik kokuları sevmiyorsanız beğenmeyebilirsiniz. Yaz kış içerim ben bu çayı. Özellikle içine süt ilave edince daha da güzel oluyor.
İçindekiler : Siyah çay,tarçın,böğürtlen yaprakları,zencefil,doğal vanilya,hindiba kökü,karanfil,meyan kökü,kakule,karabiber.

Pazar pazar canınızı bitki çayı istettiysem ne mutlu bana:) Şuan bende içiyorum,sizlere de tavsiye ederim. Şöyle büyük bir kupada bitki çayınızı alın ve miskinlik yapın:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bitki çaylarını severim genelde ama doğadan beşibiryerde bitki çayı gerçekten kötü yani,onu beğenebilecek biri çıkma,sanmıyorum

özge dedi ki...

pretty,beşibiryerde hangisi canım? hatırlayamadım onu?

Adsız dedi ki...

İkisi de değişiğe benziyor ama ben en çok mistik olanı merak ettim:) Bitki çaylarını ben de çok severim Özgecim, bu konuda da benzer olmamız hoşuma gitti açıkçası:) Hem de form tutmaya yardımcı oluyorlar diye düşünüyorum ben kendi adıma. Çünkü şekersiz olarak günde bir-iki kupa içildiğinde sıcak oluşundan dolayı etkisini hemen farkediyorsun bence. Ben de yeşilçay içmeye çalışıyorum sık sık. Ama yeşilçayı sade olanına pek tahammülüm olmadığından en son Lipton'un limonlu olanını, bergamot'lu olanını içtim. Limon ve bergomat aroması sayesinde gayet çok tüketebildim ve faydasını da gördüm sindirim açısından:) Şu sıralar ise Doğadan'ın yaseminli yeşil çayını içiyorum. O da baştan çok güzel gelmişti. Hatta bir cafede içmiştim ve bu yeşil çay neyli demiştim, (bak bu gittiğim mekanda canım hatta:) ; http://sound-of-the-rain.blogspot.com/2010/10/cellat-cesmesi.html adam hiçbirşeyli demişti düz yeşil çay demişti, hayır bunda bir aroma var bakar mısınız gidip rica etsem demiştim, bakmıştı ve bravo yaseminliymiş nasıl bi damak tadı var sizde demişti:) Halbuki yetenek bende değil, o iğrenç yeşilçayı sade olsa nerede lsa tanırım, Öyle güzeldi ki belli ki başka bişi vardı içinde o da yaseminmiş:) Offf beee ne konuştum ama kafan şişti dimi canım:) Kıssadan hisse bu önerdiğim çayları da içebilirsin hem de karın bölgesinde incelmeye de yardımcı oluyor :) Bak sayende bir anıma değinmiş oldum ben de Özgecim:) Tamam Yağmur sus artık!

Adsız dedi ki...

beşibiryerde çayı bir çok markanın kullandığı bir zayıflama çayı.. doğadan markasının da var..tadını beğenmek pek mümkün değil.. ama zayıflama ürünlerinde tadına bakan fazla olmuyor zaten.. olan bize oluyor o zaman da:-(
Özgecim, bence bir de GNC mağazalarında satılan mega tea organik rooibos çayını da dene. o da rooibos haricinde tarçın ve karanfil içeriyor, vanilya badem karamel aromaları var içinde.. süper bir şey.. doğuşun mistik çayında siyah çay var.. biraz bitkiden uzaklaşmış yani:-( baharat çayı ise çok başarılı ama dediğin gibi biraz burham burham.. mega tea rooibosu beğeneceğine eminim..

özge dedi ki...

dindan,beşibiryerdeyi aslında duydum,hatta Ender Saraç reklamını yapıyordu,ama doğadanında yaptığını bilmiyordum,Gnc önerine bakıcam bu hafta canım,çok teşekkürler tavsiyen için:)

yağmurum,sus artık demiycem sende benim gibi,sevdiğin bişey için uzun uzun konuşabiliyorsun demekki:) bende aynı:) ben yeşil çayın her çeşidini seviyorum.sade,çilekli,portakallı hiç farketmez:) yaseminliside ablamın tavsiyesiydi çok sevdim bende:)verdiğin linke bakıcam şimdi canım:)