18 Mart 2012

Bakım Mim'i..

Sevgili Pınar beni mimlemiş. Kendisine teşekkür edip hemem soruları yanıtlamaya başlıyorum.

1- Saç bakımı için ne yaparsın ?Ne kullanırsın ?

Hergün,en fazla gün aşırı duş alan biriyim.Böyle olmasına rağmen uzun süredir kullandığım şampuanlardan memnun değildim.Sanki temizlemiyorlardı. Bende  Pınar gibi Otacı kullanıyorum ve çok memnunum. Canlandırıcı olanını aldım,kokusu süper. Hatta bitmek üzere bitince onarıcı olanını almak istiyorum. Maşa yada fön olayından dolayı saçlarım yıpranıyor. Onarıcı ürünler kullanmam gerekiyor.Şampuan -Saç Kremi yada Maskesi rutinim. Sonrasında sıvı sprey sıkarak tarıyorum. Fönden önce ısının zararını önleyecek bir ürün kullanıyorum.Şuan Glıss kullandığım marka. Maşa yaptıysam mecbur spreyde kullanmam gerekiyor.Fönlüyse saçım serum kullanıyorum. 

2-Yüz ve Cilt bakımı için ne yaparsın ?

Fondoten-Pudra süren biri olarak cilt bakımına çok özen gösteriyorum. Markalarım değişiyor,yeni ürünler denemeyi sevdiğim için. La Roche,Nuxe,Avene,Dermologica memnun kaldıklarım. Akşam eve gelince saat kaç olursa olsun üşenmem.En ince ayrıntısına kadar cilt rutinimi yaparım. Göz makyaj temizleyicisi + Temizleme Sütü + Yıkama Jeli + Tonik sıralamasını sürekli yaparım. Fondoten kullanan birinin temizleme suyunu yada sütünü mutlaka kullanması gerekiyor. Yıkamadan rahat edemediğim için Jel de kullanıyorum. Tonikten önce Dermologicanın günlük peelingini kullanıyorum. Duş sonrası cildim çok gerildiğinden Avene nem maskesi kullanıyorum. Haftada 1 Nuxe kil maskesi uyguluyorum. Yine haftada 1 haftalık peelinglerden kullanıyorum.Dermologicanın Vitamin maskesini haftada 2 kez sürüyorum çok başarılı. Lancome Serumu gece kullanmak işime geliyor. Göz çevresi olarak Nuxe kullanıyorum çok memnunum. Sabah makyaj öncesi serum,nemlendirici yada güneş kremi kullanıyorum.Kullandığım ürünler çok gibi görünsede bir rutine oturttuğunuzda çok kolay oluyor :))

3-Dudak bakımı için neler kullanırsın ?

Dudak Balmlarını çok seviyorum. Gündüz sürekli ruj sürdüğüm için balma ihtiyacım olmuyor.Sabahları ve akşamları evdeyken mutlaka balm sürüyorum. 

4-El ve Ayak bakımı için ne kullanırsın ?

Ellerim çok kuruyor.Zaten Ankarada olup elleri kurumayan yoktur herhalde:) Çantamda ve iş yerinde mutlaka el kremi bulunduruyorum. Haftada bir el peelingi uyguluyorum. Ayaklarım için çok ekstra bir ürün kullanmıyorum.

5-En son kişisel bakım ürünü olarak neler aldın ?

Eskiden her alışverişimde mutlaka krem vss de alıyordum.Artık markalarımı özümsediğimden sanırım her önüme gelen ürünü almıyorum. O yüzden hatırlayamıyorum :)

Ben bu mim'i adaşım özge ye gönderiyorum :)) Bakalım o neler yapıyormuş bakım için..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Tatlim dermalogica vitamin maskesini bende merak ettim simdi : )

j.d. dedi ki...

Ankara'da olan biri olarak eller konusunda kesinlikle sana katılıyorum :D Bir de benim cildim hassastır günde kaç defa kremliyorum bilmem :D

Junkhead dedi ki...

Canım teşekkür ;) En kısa zamanda yapacağım . Öpüyorum !

Kitap Eylemi dedi ki...

göz çevresi için nuxe ten menunum demişsin ya daha önce ne kullanıp ta en çok memnun kaldın ben de onu merak ediyorum en büyük sorunum sanırım gözlerim:(

özge dedi ki...

vivacım,bir süredir kullanıyorum çok beğeniyorum onca parayı verdiğime hiç pişman olmadım:)

j.d,aynı şakilde canım,sabah serviste başlıyorum kremlemeye :)

adaşım,öptüm:)


kitap eylemcisi,ne kullanmadım ki :) ben hergün concealer sürdüğümden sanırım çok kuruyor şöyle hem bol nem veren hemde bakım yapan bir ürün bulamamıştım. biotherm-yves rocher-lancome-dior-bioderma-clinique-neutrogena kullandıklarımdan bazıları gerisini sen düşün artık:)

ElaSel dedi ki...

Nuxe kilden memnun musun cnm, bir de dermalogica peelingten?

özge dedi ki...

elaselcim,kil maskesi ıslak yapıda çok güzel diğer kil maskeleri gibi kurutmuyor. dermologicada süper lekeleri açma özelliğine bişey diyemeyeceğim çok lekem yok fakat benim cildim peeling yapmadığımda kötü oluyor bu ürün sayesinde hergün peeling yapmış oluyorum ve uygulama sonrası cilt gerçekten pürüzsüz oluyor.

sevda s. dedi ki...

Canım ben bu ara çok tembelim bir kaç akşam üstüste yüzümü temizlemden yattım, o kadar yorgunum ki resmen sızıyorum akşamları :( Hayran oluyorum senin disiplinine zaten :)

NİLAY (nilmoon) dedi ki...

Cok guzel yazmissin canm
bakim urunlerini toparlamissin hem de oneri de olmus..
masallah evli olup calisan bi hanim olarak kendine dikkatle bakmana hayranim..
Hep boyle devam et..azimli fistik:)

özge dedi ki...

sevdacım,o disiplini sanada aşılamaya geliyorum 1 hafta sende kalıp başında dikilicem :))

nilaycım,sende evlisin ve bakıyorsun kendine ne güzel işte hepimiz bakımlı olalım dimi ama :)