29 Mart 2012

Toniklerim..

Bu aralar cilt bakımından gidiyorum sanırım. Aslında fondoten tanıtmak istiyorum ama gece çekimi ile çok zor oluyor.Çok fazla anlaşılmıyor rengi,yapısı,kapatıcılığı. Aklımdayken kullandığım toniklerden bahsetmek istedim. 

Her zaman 2 çeşit tonik kullanıyorum. Markalar değişebiliyor tabiki (sıkılgan biri olduğum için ). Toniklerin birini arındırıcı özellikli diğerini ise daha soft olanlardan tercih ediyorum. Her gün arındırıcı bir tonik bir süre sonra cildimi yakıyor. Soft toniklerde çok çok iyi temizlemiyor gibi geliyor. Çözümü bu şekilde buldum :) Böylece cildimin ihtiyacına göre hareket ediyorum. 

La Roche Posay Effaclar oldukça arındırıcı, içinde cildi minik minik soyan gözle görülmeyen partiküller var ve gerçekten çooook güzel arındırıyor. Son çeyreğindeyim bitirince Avene 'in arındırıcı toniğini almak istiyorum merak ettiğim için ,sonrasında tekrar bu toniğe dönüş yapmayı düşünüyorum.

Avene oldukça soft bir tonik. Çalkalayıp kullanılıyor. Çok çok beğendim. Bazı soft yapılı tonikler işe yaramaz,bu öyle bir tonik değil.Cildi yıpratmadan yumuşak bir şekilde tüm artıklardan arındırıyor. Tekrar tekrar alabileceğim bir ürün. 

Bu arada toniklerin cildi sıkılaştırdığı,gözenekleri küçülttüğü söylenir,hatta birçok marka uzmanı bu şekilde satar. Bende bu konuda eğitim almadan önce bu yanlışı kabul etmiştim ve bende böyle bir etkisi olmuyor gereksiz bir ürün tonik diyordum. Katıldığım eğitimlerde ise toniklerin sadece süt ve jelden sonra ciltte kalan artıkları temizlemek için olduğunu , cildi nemlendiriciye hazırlama görevi olduğunu öğrendim ve tonik kullanmadan asla duramıyorum artık.

SEVGİLER..

11 yorum:

itsbea dedi ki...

bende yok pek tonik kullanma özelligi:)üseniyorum genelde:))biodermayı kullanim bende bari yoksa nemlendiriciler bitecek o kalacak=)bunlarıda çok merak ettimmm

özge dedi ki...

itsbeacım,bioderma aydınlatıcı seriden olan toniğin mi ? kullan tabiki ü-şen-me :))

Mor Menekşe dedi ki...

Canım senin cilt tipin nedir eğer benim gibi kuru-karma ise bende la roche'nin toniğini alabilirim bu tarz bir toniğe ihtiyacım var.

pembe fiyonk dedi ki...

bende tonikleri severim.birçoğunuda kullandım canım.ama şu an kullandığım
noviderm boreade toniği tek geçerim.ilk kez bir toniğin ikinci sefer almayı düşünüyorum.aklında olsun canım.
soft olarakta H2o kullanıyorum :)

Adsız dedi ki...

bende bu avene´in tonigini, avene in cleanance arindirici tonigini kullaniyorum tatlim : ) Ayrica avene nanolosyonuda aldim, eger bu tonikden sIkIlIrsan sana onuda tavsiye edebilirim, etkisi hemen hemen ayni ve sadece calkalanmiyor + artisi gözlerede uygulanabiliyor (hafif makyaj cikartmak icin örnegin)

Adsız dedi ki...

Blogumda Award´in var tatlim : )

özge dedi ki...

melalcim,bende yıllardır çözemedim,aslında karma ama yanaklarım aşırı kuru ve hassas hepsi bir arada yani:) aslında bu seri yağlı cilt serisi ama arındırma özelliği için bende kullanıyorım :)

pembe fiyonk,novidermide merak ettim bak şimdi:) bende bu ikisini 2.kez almayı düşünüyorum canım. daha önce sadece nıvea young serisinin toniğini defalarca almıştım :)

vivacım,zaten bu toniği ve nem maskesini senin tavsiyen ile almıştım. bahsettiğin üründe denenebilir ozaman:)

KOVA KADINIYIM BEN dedi ki...

tonık yalanına uzun sure bende ınandım ama munkun değl gozeneklere care yok
benefıtın makyaj alı gecıcı surede ıse yarıyo o kdr ama
iki favori toniğim
benımde ıkısı
ama noviderm alcam ben de
pelito cok ovdu de :)

sevda s. dedi ki...

Efacctlar ben de kullanıyorum ve çok seviyorum canım. Ama bitti bitecek, bakalım ben ne alacağım :)

özge dedi ki...

kova kadını, novidermi pembe fiyonkta çok övdü bende baya merak ettim:) ah bu meraklarımız..

sevdacım,yine effacler alırsan sıkılırsın:) sıkılgan tipleriz biz,avene deneyebilirsin bence yada kızların bahsettiği novidermi.

Adsız dedi ki...

merhaba bişi sormak istiyorum.toniği illaki pamukla silerek mi kullanmak gerekiyor yaşadığım yerdeki bi uzman azıcık eline döküp suyla yıkar gibi de yüzüne çarpıp öle bırakabilirsin demişti.teşekkürler.bende üşeniyorum da pamuk olayına:))