6 Kasım 2013

Neler Okudum..

Herkesin öve öve bitiremediği bu kitabı o dönem merak edip almıştım ve okunmamış kitap stoğumda duruyordu nihayet sıra geldi ve okudum. Şimdi övme sırası bana geldi. İlk 50 sayfa biraz merak uyandırsa da olayları çözmeye çalıştım. Sonrasında ise o ailenin içinde buluverdim kendimi. İnanılmaz bir tarz mutlaka herkes yani tüm kitap severler okusun kaçırmasın ertelemesin hatta. Savaş,korku,kaybedilenler,yitirilip gidenler,parasızlık,açlık ve ruhları toplayan bir azrail. Bir çocuk için kitaplar bu kadar değerli olabilir mi aynı kitabı defalarca okumak zorunda kalmak. Tüm bunları okuyunca günümüzde her yerden rahatça alabileceğimiz kitapların olması ve o kitapları alacak gücümüzün olması büyük bir nimet gibi geliyor. 

Markus Zusak ın Hiç adlı kitabı için yorumlarıma buradan ulaşabilirsiniz..

Bu kitabı okuyalı çok uzun zaman oldu ama pc de kalmış.Eklemezsem olmazdı nede olsa en sevdiğim yazar kendisi. Tipik bir Grange tarzı ama sanki eski performansında değil. Büyüleyici,aşırı merak uyandırıcı başlıyor ve kitabın ortalarına doğru puf sönüyor hevesiniz. Çünkü olayları kimin yaptığı,neden yaptığı ortaya çıkıyor ve kitabın sonu dahada verimsiz. Başka bir yazar yazsaydı yerden yere vururdum .Ama benim yazarım yazdığı için olur böyle şeyler diyorum:)) Zaten sürekli gerilim,korku, polisiye tarzındaki  kitapları okumuyorsanız sevebilirsiniz. Ben genelde bu tarz okuduğum için bana yavan yetersiz geldi.

Sevgili Sevdam dan gelen bu  kitabı okudum. Normalde aynı yazarın 3 kitabını gönderdi bana ama üst üste aynı tarzda okumayı sevmiyorum biraz özleyip diğerlerini okuyacağım.Normalde gidip konusu aşk üzerine olan kitapları almazdım ama bundan sonra almayı düşünüyorum:) Yazar mı çok iyi konu mu yoksa gerçek aşkın bu kadar doğal ve güzel anlatılması mı bilemiyorum ama çok beğendim bir çırpıda okudum. Tabi konunun eski çağlarda geçmesi beni ayrıca cezbetti. Tekrar teşekkür ederim Sevdacım.

Şimdilik okuduğum kitaplar bu şekilde. Belki okuyup okumama konusunda kararsız olanlar varsa fikir vermişimdir diye düşünüyorum. 

SEVGİLER:)







4 yorum:

P.S. dedi ki...

kitap hırsızını bi kaç ay önce okumuş ve beğenmiştim.çabucak biten güzel bi kitaptı.kaikeni de geçen haftalarda okudum.grange'i gerçekten severim leyleklerin uçuşu dışındaki tüm kitaplarını okudum.yalnız bunu pek beğenmedim vasat kaldı sanki..P.S.

sevda s. dedi ki...

Kitap Hırsızını çok merak ettim canım. Kır Zincirlerini de beğenmene sevindim canım :)

Adsız dedi ki...

Özge'cim Tess gerritsen 'Hasat' adlı romanı elinde veya herhangi bir arkadaşında mevcut mu?Umarım mevcuttur;)

CHACE

özge dedi ki...

chace,kuzenimde tüm kitapları var fakat bir kısmı orjınal hali yani ingilizce