23 Eylül 2013

Neler Okudum..

Yazmayalı 3 kitap bitirmişim. Instagramdan takip edenler görmüşlerdir gün gün aktarabiliyorum oradan tabi bloga yazana kadar biraz vakit geçiyor. 

Eh işe diyebileceğim bir kitap. Dahi bir zekaya sahip çocuğun okulda yalan makinesi yapmaya karar vermesi ile başlayan serüveni. Kitabın ilk kısımları çok heyecanlı. İki dahi çocuk. Kardeşler. Birgün oynarlarken topları kaçıyor ve küçük olan almaya gidiyor bir daha geri gelmiyor ve öldürüldüğü ortaya çıkıyor. Büyük olan kendini çok yalnız ve suçlu hissediyor ben almaya gitmeliydim şeklinde. Daha sonra okul hayatı, başarıları ve bu makineyi yapmak için uğraşması geliyor ki bu kısımlarda çok bunaldım diyebilirim. Sonu ise sıradan. 

 Almayın,okumayın değerli zamanınızı boşa harcamayın diyorum. Ben bir kitaba başlarsam mutlaka bitiririm bu takıntı gibi bende. Yani azmederim dayanırım okurum. İsmi hoşuma gidince değişik bir konusu vardır diye aldım saçma sapan bir kitap başka diyebileceğim bir şey yok.

Neva 2002 yılında okuduğum çok beğendiğim bu yıl filmi çıkınca yeniden aklıma gelen hoş bir kitap. İlk başlarda tam ergen muhabbeti var biraz sıkıyor fakat sonrasında gerçek olaylar yerini alıyor. Bir erkeğin aşırı kıskanması sonucu (psikopata bağlama diyebiliriz ) bir genç kızın intiharı. Soluksuz okunan ve sonunda göz yaşları tutulamayan enfes bir kitap. 11 yıl sonra iyiki tekrar okudum..


Veee Sevgili Sevdamdan gelen cicilerimmmm. Henüz okumadım. Nevayı yeni bitirdim ve bu kitaplardan Kır Zincirlerini seçtim şuan okumak için. Kendi gibi kalbide güzel olan arkadaşıma burdan bir kez daha teşekkür etmek istedim. Çoooooook teşekkürler tatlım,kocaman öpüyorum..

Bu arada hala katılmayanlar varsa çekilişim için az bir zaman kaldı. Katılmak için tık tık..

Instagram takipçileri +3 hakka sahip oluyorlar 












4 yorum:

mac21 dedi ki...

Ne kadar hızlı okuyorsun Özge,ben 1 aydır aynı kitabı okuyorum.Ahmet H.Tanpınar 'Saatleri Ayarlama Enstitütüsü'Tabi bitirememde sebep bu aralar kitap okumaya zaman ayıramıyor oluşum..İlla ki bitirip başka kitaba başlayacağım azmettim:)

özge dedi ki...

mac21,biraz çabuk okuyorum evet vaktim olmasada vakit yaratıyorum aslında yani istediğinde oluyor hadi bakalım bir an önce geç yenisine:)

Kitap Eylemi dedi ki...

neva'yı tekrar okumak harikaymış gerçekten , ben filmi için ölüyorum ama yalnız sinemaya gitmekten hiç hşlanmıyorum , bu sebepten izleyemeyeceğim:(Çok üzgünüm:)

özge dedi ki...

eylemcim,tek başına git ne olacak ben genelde öyle yapıyorum çok nadir benim izlediğim filmlere arkadaşlarım gidiyor o yüzden tek takılıyorum:)